Pakendiaruanne ja audit
Pakendiaruande koostamise muudab lihtsamaks põhjalikult läbimõeldud alusandmete kogumise süsteem
Pakendiaruande koostamine algab kaardistusest, mis on pakend ja milliseid erinevaid pakendeid ettevõtte tegevuse käigus kasutatakse, sh tulevad ettevõttesse maale toodavate või sisse ostetavate kaupadega.
Mis on pakend?
Millised on erinevad pakendi liigid?
Järgmine samm on luua süsteem kuidas erinevate toodete ümber olevate pakendimaterjalide ja kasutusotstarbe järgi liigitamise kaupa ka koguste (ühikuks tonn) andmeid võimalikult lihtsalt ja täpselt kokku saada.
Mis on pakendiaruanne ja kuidas seda koostada?
Tüüpilisemate pakendite näidiskaalud
Kui pakendite koguste andmete süsteem on loodud, tuleb info kokkulepitud sagedusega (kuu või kvartal) esitada TVO-le.
Aruandeid esitatakse veebilehel aruanne.tvo.ee. Lisaks aruande esitamisele, on lehel veel palju erinevaid võimalusi.
Kuhu ja millal pakendiaruannet TVO-le esitada?
Lõppenud kalendriaasta aruandeid saab esitada ja esitatud andeid parandada kuni järgneva aasta 31. märtsini.
PAKENDIARUANDE AUDIITORKONTROLL
Juhul kui pakendiaruande aastane maht ületab (koos pandiga koormatud pakendiga!) 20 tonni, siis tuleb aruanne auditeerida.
Kui audiitorkontrolli tulemus oli positiivne, on vabastatud kolmel järgneval aastal audiitorkontrolli korraldamisest.
Juhend audiitorkontrolli läbiviimiseks
Riiklikusse Pakendiregistrisse tuleb auditi otsused esitada hiljemalt järgmise kalendriaasta 1. septembriks.
TVO teeb seda ise!
Aga selleks, et kõike jõuaks õigeaegselt teostada ootame oma klientide auditi otsuseid hiljemalt 1.augustiks!
OLULISED KUUPÄEVAD, MIDA JÄLGIDA:
Hiljemalt aruandlusperioodile järgneva kuu 10. kuupäevaks ootab TVO ettevõtja pakendiaruannet (aruandlusperiood lepitakse kokku lepinguga kas kuu või kvartal)
Muudatusi pakendiaruandes saab jooksvalt teha käesoleva aasta jooksul ja kuni järgneva kalendriaasta I kvartali lõpuni (ehk kuni 31. märts).
Ettevõtjatelt, kelle aruanne peab läbima ka audiitorkontrolli, ootame auditi otsuseid hiljemalt 1. augustiks.